21 Ağustos 2012 Salı

İTALYAN HARİKASI ANASON LİKÖRÜ - SAMBUCA

İtalyanların dünyaya bir diğer hediyesi Sambuca'dır. İlk olarak İtalya'da bir yemek sonrası sana rakı gibi bir şey içirelim mi diyen arkadaşlara bana bu tecrübeyi yaşattıkları için ne kadar teşekkür etsem azdır.


Anason likörü olduğu için rakı gibi bir kokusu, likör olduğu içinde tatlı bir tadı var. Fakat likör olmasına rağmen %40'lık alkol oranıyla dakkasında çarpıyor. Baya sert bir içki. Zaten viski gibi yemekten sonra içiliyor genellikle. İçimi de viskiye benziyor, viski bardağında sek, buzlu ve isteğe göre dilim limon ile içiliyor. Şekerli olduğu içinde kana hızlı karışıyor, bir kaç kadeh sonrası bakmışsınız suratınız pembeleşmiş ve diliniz hafif sürçüyor. ;)

Aynen resimdeki gibi buz konulunca rakı gibi bir beyazlaşma oluyor fakat yalnızca üst kısımda
Rakı kültürü olan bir ülke olduğumuz için bu içkiyi okuyarak anlamak pek mümkün olmaz diye düşünüyorum. Ben de bir yerde okumuş olsam bu ne be derdim herhalde ama denemeden anlayamazsınız. Tattırdığım herkes bir şişe istiyor ve gelen misafirlerine ve arkadaşlarına tattırıyor. Gerçekten ölmeden denenmesi gereken içkiler listesinde olası bir içki. :)

Türkiye'de hiç bir yerde satıldığını görmüş değilim. İsteyen arkadaşlar ancak havaalanlarındaki freeshoplardan bulabilirler yalnızca. Fiyatı ise 8-13 € civarında.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder