21 Ağustos 2012 Salı

ANKARA FIRINCI ORHAN VE PİZZALARI


Mozzarella peyniri üzerine pecorino, provolone ve parmesan peynirleri ile Fırıncı Orhan'ın 4 peynirli pizzası resmen bağımlılık yapıyor. Fesleğen ve domatesli pizza sosu da gerçekten pizzayı tamamlamış. Ayrıca Fırıncı Orhan'da yapılan pizzalar için rahatlıkla Ankara'da yenilebilecek en iyi pizzalardan olduğunu söyleyebilirim. 

Özellikle dört peynirli pizzayı takıntı yapmama rağmen diğer pizzaları da gerçekten çok lezzetli. Pizzalarda kullanılan peynirlerden, sucuklara, etlerden, mantarlara kadar tüm malzemeler her zaman çok kaliteli oluyor. ayrıca pizza sosları da çok başarılı. birde İtalya'da yapılan pizzalar gibi kıvamlı bir hamur inceliği var. Hamuru İtalya ile aynı kıvamlı olmayıp, biraz Türkiye esintili olsa da gayet gayet başarılı pizza yapıyorlar. Sadece pizzalarını denemek için bile bu restoranı deneyebilirsiniz. 

Bu arada franchise tipi Pizza Hut, Dominos vs. gibi kalitesiz pizzaları ve bol hamur ile mide şişirmeyi seviyorsanız memnun kalmayabilirsiniz. Fırıncı Orhan'da pizzaları gayet kaliteli ve kıvamlı malzemeler ile ince bir hamura yapıyorlar. Gerçi ince hamur olmasına rağmen diğer kalitesiz pizzalara göre doyurucu değil de diyemeyiz. Yapılan pizzalar yaklaşık 30-35 cm çapında oluyor. Ağzımın suyu aktı resimleri koyarken. Benim için Ankara'da kaliteli ve İtalyan pizzalarına yakın bir seçenek sadece Fırıncı Orhan'da mevcut.

Son olarak fiyatlarda böyle bir kalite için gayet uygun. Tam net hatırlamasam da 10-20 TL arası fiyatlara gerçekten kaliteli pizza yiyebilirsiniz.


1 yorum:

  1. youtube.com/shutterstock/genshin.jpg - Videodl.cc
    Find youtube.com/shutterstock/genshin.jpg in HD and millions of other royalty-free stock photos, illustrations and vectors in youtube to mp3 converter samsung the Shutterstock collection.

    YanıtlaSil